دبیر شورای عالی فضای مجازی در برنامه نگاه یک با اشاره به اینکه دولت باید برای شبکه ملی اطلاعات بیش از پیش وارد میدان شود، ادامه داد: وزارت خانه ما یک وزارت ارتباطی است و کمتر یک وزارت اطلاعاتی است و این شاید از یک وزارت خانه سنتی بر پایه ارتباطی، تصوری بیش از حد است و ساختارها شکلی مناسب ندارد و چون وزارت خانه ای ارتباطی است، کمی در اجرایی کردن شبکه ملی اطلاعات کراهت دارند.
فیروزآبادی با بیان اینکه ما در شورای عالی به هیچ وجه نظرمان بر فیلتر کردن شبکههای اجتماعی نیست، افزود: مگر شبکههای اجتماعی که سابقه امنیتی نامساعد داشتند، مثل توییتر که در حوادث سال ۱۳۸۸، مداخله آشکار مبتنیبر کاخ سفید در این جریانات داشت. در مورد تلگرام هم این شبکه قولهایی داده بود که همکاریهایی داشته باشد، اما ما روزانه شاهد دهها شکایت کلاهبرداری و مفسده و حتی عملیاتهای تروریستی در کشور بودیم که همکاری از جانب تلگرام صورت نگرفت و طبیعی بود که با آن برخورد شود.
وی درباره دو برنامه تلگرام طلایی و دیگر پیام رسان های خارجی و فاش شدن پیام های ایرانی گفت: ما در شورای عالی فضای مجازی به هیچ وجه نظرمان بر فیلتر کردن شبکه های اجتماعی نیست. در رابطه با تلگرام، این شرکت قول هایی داده بود که موفق نبود و روزانه شاهد حجم بالایی از کلاهبرداری و مفسده هایی بودیم که به ما گزارش می شد. اینکه امروز مردم نیاز به شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها دارند، مبرهن است. امروز پیام رسان های داخلی به عنوان یک سرویس قابل اعتماد وجود دارند، اما مشکلاتی هم دارند که قرار بود پوسته هایی به صورت موقت همراه ما شوند. اما متاسفانه همین پوسته ها مشکلاتی را ایجاد کرد که همین حادثه زنگ خطری را در جهان به صدا درآورد.
ابوالحسن فیروزآبادی افزود: مشکلی در نرم افزار تلگرام وجود دارد، که یکی از شرکت ها با یک خزش از این خلا تلگرام استفاده کرد و هویت هایی که در دسترس داشت، به صورت بانک اطلاعات آرشیو کرده است.
وی درباره جایگزین شدن پیام رسان های داخلی نسبت به پیام رسان های خارجی، گفت: مصوبات شورای عالی فضای مجازی به صورت اجماع شکل میگیرد. نگاه دولت به این نبوده است که یک پیام رسان را به صورت همگانی برای مردم در نظر بگیرد، بلکه از نگاه آن ها باید یک شرکت خصوصی وارد میدان شود تا ان ها از این شرکت حمایت کنند. در کشور ما پلتفرم های وسیع و گستردگی وجود دارد که در روز صدها میلیون تراکنش انجام می دهند و خدمات ویژه خودشان را دارند، اما همین سرمایه گذارانی که پشت پلتفرم های خدماتی هستند، از پیام رسان ها حمایت نکردند. ما با اپراتورها که یکی از ثروتمندنرین بخش فضای مجازی هستند، صحبت کردیم، ابتدا نپذیرفتند اما امروز براساس تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی نگاه دیگری دارند. در واقع انگیزه اقتصادی مدونی برای این حوزه وجود ندارد و همین دلیل باعث افت پیام رسان های داخلی است.
دولتی ها و شبه دولتی ها تا حد زیادی در حمایت از پیام رسان ها وارد این عرصه شدند، اما نگاه ما به بخش خصوصی قدرتمند است که آن ها هم باید پای به میدان بگذارند.
- منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان
Tuesday, 29 April , 2025