مدیرعامل ایتا با انتقاد از حمایت زیرساختی دولت از پوسته های فارسی تلگرام گفت: ۲ ماه که هیچ ۲ سال هم بگذرد آنها توان فنی جدا شدن از تلگرام را ندارند. نشست رسانه ای پیام رسان های داخلی؛ تقویت یا تضعیف به منظور بررسی عملکرد پیام رسان های داخلی و نقش نهادهای ذیربط در تقویت […]
مدیرعامل ایتا با انتقاد از حمایت زیرساختی دولت از پوسته های فارسی تلگرام گفت: ۲ ماه که هیچ ۲ سال هم بگذرد آنها توان فنی جدا شدن از تلگرام را ندارند.
نشست رسانه ای پیام رسان های داخلی؛ تقویت یا تضعیف به منظور بررسی عملکرد پیام رسان های داخلی و نقش نهادهای ذیربط در تقویت یا تضعیف آن در پاتوق رسانه های انقلاب برگزار شد.
محسن غفاری، مدیرعامل پیام رسان ایتا در این نشست با اشاره به اینکه امکانات سخت افزاری و پهنای باند و همچنین توان تکنولوژیک طراحی دو بال فعالیت یک پیام رسان هستند گفت: متاسفانه دولت بال سخت افزاری را به پوسته های داخلی تلگرام داده که فاقد توان تکنولوژیک هستند.
مدیرعامل ایتا با انتقاد از حمایت زیرساختی دولت از پوسته های فارسی تلگرام گفت: ۲ ماه که هیچ ۲ سال هم بگذرد آنها توان فنی جدا شدن از تلگرام را ندارند.
مدیرعامل ایتا با اشاره به تصویب سند حمایت از پیامرسانهای بومی در مرکز ملی فضای مجازی، گفت: اینکه چرا اهداف مورد نظر شکل نگرفت و مرکز ملی فضای مجازی هم اکنون این پروژه را شکست خورده اعلام می کند، باید مورد بررسی قرار گیرد حالا ۵ ماه است که پیام رسان ها با مرکز ملی فضای مجازی ارتباطی ندارند.
وی یادآور شد: حتی با ظهور پوسته های فارسی تلگرام، این طور تحلیل می شود که هدف فیلترینگ تلگرام، ظهور هاتگرام و تلگرام طلایی بوده است.
غفاری با اشاره به اینکه پیام رسان های داخلی توانمندی پوشش کل کشور را دارند، ادامه داد: برخی مسئولان این توانمندی را یا نمی بینند یا نمی خواهند ببینند و به همین دلیل توجیهات ناتوانی پیام رسان ها را مطرح می کنند.
وی با اشاره به اینکه قرار بود هاتگرام و تلگرام طلایی در عرض ۲ ماه از تلگرام مستقل شوند، خاطرنشان کرد: اما بارها این زمان تغییر کرد و ما در جلسات خصوصی نیز اعلام کردیم به مسئولان که اینها قصدی برای جدا شدن ندارند. از هر کدام از پیام رسان ها هم بپرسید که حداقل زمان استارت تا شروع اولیه سرویس دهی چه مقدار زمان نیاز دارد، کمتر از ۳ سال را عنوان نمی کنند. به همین دلیل برای ما تعجب آور بود که یک شرکت که هیچگونه سابقه پیام رسانی ندارد چطور ادعا کرده است که در عرض ۲ ماه می خواهد یک پیام رسان مستقل از تلگرام راه اندازی کند.
مدیرعامل ایتا با بیان اینکه ظهور نسخه های فارسی تلگرام به ما ضربه زد ، تصریح کرد: به جای اینکه پیام رسان های داخلی حمایت و تقویت شوند، زیرساخت فنی برای سیستم پیام رسانی هاتگرام و تلگرام طلایی در نظر گرفته شد.
وی همچنین گفت: معاون وزیر ارتباطات در شبکه اجتماعی فیلتر شده توئیتر نظرسنجی را مطرح کرده که کاملاً عدم اعتماد عمومی را القا می کند. این در حالی است که در گزارش مرکز ملی فضای مجازی تنها ۹ درصد مردم به پیام رسان های بومی اعتماد نداشتند و حتی هاتگرام و طلاگرام که همه میدانند متعلق به نظام است، هم اکنون ۳۵ میلیون کاربر ایرانی دارد و نمی توانیم بگوئیم مردم به سرویس های داخلی اعتماد ندارند.
وی با بیان اینکه پیام رسانی مانند گپ، از نظر فنی تلگرام را در جیب خود می گذارد، تاکید کرد: این طور به مردم القا نکنیم که ما بنز را گرفته ایم و پیکان به آنها می دهیم. باید به این باور برسیم که سرویس های خوبی در اختیار مردم قرار دادیم اما مسئولان این باور را ندارند.
غفاری با اشاره به اینکه در مرکز ملی فضای مجازی نوعی سرخوردگی در میان کارشناسانی که حوزه پیام رسان های بومی مطالعاتی را با جدیت دنبال می کردند، وجود دارد، گفت: حتی شنیده می شود که اعتراضاتی در این سیستم در این زمینه شکل گرفته است. در کلیت کار نیز موضوع حمایت از پیام رسان های بومی در حد اختصاص پهنای باند و ارائه وام بود که تنها ۳ پیام رسان موفق به دریافت وام شدند چرا که بازپرداخت آن با ریسک بالایی همراه بود.
وی توضیح داد: در زمینه اختصاص رک و فضا نیز وزارت ارتباطات به ما اعلام کرد که فقط در یک جا می توانیم از این فضا استفاده کنیم که این موضوع مورد اعتراض قرار گرفت و بسیاری از پیام رسان ها از این ظرفیت نیز استفاده نکردند. تنها حمایتی که صورت گرفت، مربوط به تخصیص پهنای باند داخلی و خارجی بود.
وی تاکید کرد: حمایت از پیام رسان های بومی در حد ملی نبود و ما پیش از این نیز به یکی از مدیران مرکز ملی فضای مجازی نیز گفتیم که اجرای پیام رسان بومی با دلار ۳۷۰۰ تومانی نیازمند ۵۰ میلیارد تومان سخت افزار برای شروع است، که آنها گفتند برای کوتاه کردن دست دشمن از فضای مجازی این رقم پولی نیست. در همین حال نظر بر این بود که سه پیام رسان در کشور هر کدام حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاربران را تحت پوشش قرار دهند و برای پیام رسانی، متکی به یک سرویس دهنده نباشیم و این انحصار را بشکنیم.
وی تاکید کرد: هم اکنون شاهد هستیم که پیام رسان هایی فعال هستند که تحت هیچ قانونی فعالیت نمی کنند و بیگ دیتای کشور را به راحتی خارج می کنند.
* ظرفیت گپ تا پایان دی ماه به ۲۰ میلیون کاربر میرسد
همچنین در این نشست، محمد تهرانی یکی از مدیران پیام رسان گپ با اشاره به اینکه فعالیت پیام رسان گپ از سال ۹۲ آغاز شده و در سال ۹۵ نسخه کاربری آن رونمایی شد، ادامه داد: این پیام رسان قبل از فیلتر تلگرام فعالیت خود را برای توسعه کاربر آغاز کرد و هم اکنون توانایی فنی پشتیبانی از ۱۰ میلیون کاربر را دارد که تا پایان دی ماه ظرفیت این پیام رسان به ۲۰ میلیون کاربر افزایش پیدا می کند.
وی با اشاره اینکه برای توسعه پیامرسان گپ موفق به جذب سرمایه گذار خارجی و داخلی شدهاند، ادامه داد: حمایت دولت از پیام رسان های بومی و اختصاص ۵ میلیارد تومان وام چیز عجیبی نبود، بازپرداخت این وام با سود ۸ درصد مبلغ ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است و ما به این نتیجه رسیده ایم که هیچ نیازی به کمک دولت نخواهیم داشت و با جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی از اول بهمن ماه ظرفیت ارائه خدمات به کاربر را به ۲۰ میلیون نفر افزایش می دهیم.
* تلگرام تبدیل به پلتفورم میشود
در ادامه این نشست، کریمی کارشناس حوزه فضای مجازی یادآور شد: حجم زیادی از دیتا به عنوان سرمایه ملی از طریق پیام رسان های خارجی از کشور خارج می شود و دشمن سرمایه گذاری سنگینی روی بیگ دیتا انجام داده و از این دیتاها پیام رسانی مانند تلگرام سود می برد.
وی با اشاره به اینکه به زودی شبکه تلگرام از حالت پیام رسانی خارج و تبدیل به پلتفرم می شود، گفت: این شبکه جشن ۲۰۰ میلیون کاربری خود را گرفته و اعلام کرده که ششمین کشور بزرگ جهان است.
وی یادآور شد: حالا پروژه اینترنت نامرئی از سوی تلگرام مطرح شده و می خواهد با سرمایه گذاری بیش از ۲.۲ میلیارد دلار ارز رمز دیجیتالی خود را با نام «گرام» وارد شبکه اطلاعاتی دنیا کند.اگر «گرام» وارد شبکه ما شود، مردم به راحتی می توانند خارج از چارچوب نظام بانکی کشور خرید و فروش کرده و پول جابجا کنند. این اتفاق تا تابستان ۹۸ ممکن می شود.
کریمی همچنین با اشاره به برنامه تلگرام برای راهاندازی بلاکچین برای تمرکز زدایی، اظهار کرد: ما در این زمینه برای فیلتر کردن آن دچار دردسرهای سنگینی خواهیم شد.
وی گفت: در صورتی که مردم بخواهند سرمایه خود را صرف خرید «گرام» کنند و از آنجائیکه ایران تحت تحریم رمز ارزها قرار دارد و تلگرام به ما سرویس ندهد، با مشکلات متعددی در زمینه اقتصادی مواجه می شویم.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه موضوع مدیریت مطرح است، ادامه داد: مشکل توان فنی وجود ندارد و ما در حوزه سیستم مدیریت گاز و انرژی توانستیم نرم افزار اسکادا را بومی کنیم و هم اکنون ۵ اسکادای بومی در این حوزه در کشور فعال است. در پیام رسان ها نیز می توانیم این را نشان دهیم.
بر اساس این گزارش در این مراسم، مدال اقدام عملی در راستای تقویت فضای مجازی و عمل به فرامین رهبری توسط سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل به مسئولان پیام رسان های گپ، ایتا، بیسفون و سروش اعطا شد.
- منبع خبر : خبرگزاری فارس
Wednesday, 11 December , 2024