موتور جستجوی وب ابزاری است که به منظور به دست آوردن اطلاعات درخواست شده از طرف کاربر اینترنت، به کار میرود؛ نتایج یافته شده به طور معمول در صفحهای با عنوان صفحه نتایج جستجو (Search engine results page) فهرست میشوند. با استفاده از کلمه کلیدی که در واقع توضیحی است کوتاه دربارهٔ آنچه لازم است […]
موتور جستجوی وب ابزاری است که به منظور به دست آوردن اطلاعات درخواست شده از طرف کاربر اینترنت، به کار میرود؛ نتایج یافته شده به طور معمول در صفحهای با عنوان صفحه نتایج جستجو (Search engine results page) فهرست میشوند.
با استفاده از کلمه کلیدی که در واقع توضیحی است کوتاه دربارهٔ آنچه لازم است در اینترنت پیدا شود، میتوان عملیات جستجو را انجام داد؛ کلمه کلیدی باید تا آنجا که ممکن است کوتاه، جزئی و دقیق باشد.
اغلب مردم دنیا بخصوص کاربران مبتدی در فضای مجازی به بیش از 200 موتور جستجو برای یافتن اطلاعات موردنظرشان در وب احتیاج ندارند؛ کاربران به موتور جستجویی نیاز دارند که دارای سه ویژگی کلیدی زیر باشد:
1. ارائه نتایج مرتبط (نتایجی که مورد نظر کاربر باشد)
2. رابط ساده و مرتب برای خواندن
3. گزینههای مفید برای گسترش یا محدود کردن جستجو
با توجه به این معیارها، 10 موتور جستجوی مورد علاقه کاربران به ادعای کمپانی تحقیقاتی «نتفوربیگینر» که احتمالا باید 99 درصد از جستجوی روزانه هر کاربر را در برگیرد، به شرح گوگل، یاهو، ماهالو، وبُپدیا، اینترنت آرشیو، بینگ، کلاستی، اَسک، دوپایل و داکداکگو است.
«جستجوگرها» را میتوان بازیگران اصلی اقتصاد اینترنتی دانست چرا که 60 درصد از برترین برندهای جهان متعلق به شرکتهای حوزه فناوری و اینترنت است و در این میان 30 درصد از برترین شرکتهای اینترنتی جهان متعلق به جستجوگرهاست.
جستجوگر جهانی گوگل در حال حاضر توانسته با جذب 57 هزار کارمند در رده نخست جستجوگرهای دنیا قرار گیرد و درآمد 75 میلیارد دلاری داشته باشد.
موتور جستجوی بومی چین با عنوان «بایدو» هم توانسته 42 هزار کارمند را جذب کند و به درآمد 10.4 میلیارد دلاری برسد.
جستجوگر بومی «نِیور» کره جنوبی هم با 5هزار و 600 کارمند به درآمد 2.8 میلیارد دلاری رسیده است.
موتور بومی روسیه با عنوان «یاندکس» هم که قرار بود براساس توافقات انجام شده میان دولتمردان ایرانی و روسی، دفتری در کشور ما راهاندازی کند در حال حاضر 6 هزار کارمند با درآمد یک میلیارد دلاری دارد.
کانال اجتماعی متعلق به شرکتهای دانشبنیان اخیرا اقدام به انتشار مطلبی کرده که میگوید «از جستجوگر ایرانی استفاده میکنم تا در پنج سال آینده 600 درصد به رشد اقتصاد اینترنتی کشور کمک شود، 2 هزار ایرانی در آن مشغول به کار شوند و سالانه 500 میلیون دلار که معادل 11 میلیون بشکه نفت میشود، عاید کشور شود.»
Monday, 9 December , 2024