وزیر اسبق ارتباطات با اشاره به پیشرفتهای حوزه ارتباطت در عرصه دفاعی گفت: اگر فضای مجازی شانه به شانه دنیا پیش نمیرویم مقصر مسئولان و مدیران هستند که در سیاستگذاری دچار سردرگمی و تاخیر بودند وگرنه موتور جستجوی ما الان میتوانست بهتر از گوگل باشد. رضا تقیپور عضو شورای عالی فضای مجازی در نشست شنبههای […]
وزیر اسبق ارتباطات با اشاره به پیشرفتهای حوزه ارتباطت در عرصه دفاعی گفت: اگر فضای مجازی شانه به شانه دنیا پیش نمیرویم مقصر مسئولان و مدیران هستند که در سیاستگذاری دچار سردرگمی و تاخیر بودند وگرنه موتور جستجوی ما الان میتوانست بهتر از گوگل باشد.
رضا تقیپور عضو شورای عالی فضای مجازی در نشست شنبههای انقلاب با موضوع بررسی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی با یادآوری اینکه قبل از انقلاب 312 روستا فقط یک خط ارتباطی داشتند و در حال حاضر این رقم به بیش از 55 هزار روستا رسیده است، گفت: بخشی از پیشرفتها در حوزه زیرساخت به صورت طبیعی باید رخ میداد اما بخش عمدهای از آن به دلیل اهمیت ارتباطات از نظر حاکمیت بوده است.
وی با اشاره به تغییر رویکرد بر مبنای شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی گفت: در بحث استقلال اتفاقات مهمی در کشور افتاد و در حالی که پیش از انقلاب تقریبا محصول داخلی در این حوزه نداشتیم و در حوزه نظامی هم در صنایع مخابراتی فقط یک نوع بیسیم آن تولید یک کارخانه اسرائیلی را در اختیار داشتیم اما شاهد بودیم که با رویکرد استقلال به پیشرفتهای مهمی در حوزه ارتباطات به خصوص در حوزه نظامی دست پیدا کردیم و حالا همان بیسیم پیش پا افتادهای که با ذلت در زمان جنگ تهیه میکردیم امروز صنعتش در کشور وجود دارد و حتی صادر میشود.
تقیپور گفت: در حوزه غیرنظامی نیز تولید قابل توجهی نداشتیم و صرفا مونتاژ میکردیم اما امروز در بسیاری تجهیزات سطح سیستم و حتی قطعه در داخل تولید میشود.
عضو شورای عالی فضای مجازی به توان تولید انواع رادارها، رادار تشخیص نفر، دوربینهای حرارتی و سنسورها و انواع رنجهای لامپهای قدرت مایکروویو اشاره کرد و گفت: تمام این موفقیتها به دلیل وجود روحیه جهادی در بخش دفاعی و ثبات مدیریت در آن بخش بود و به همین دلیل به ۸۰ درصد تمام آنچه هدف گذاری شد رسیدیم.
وزیر اسبق ارتباطات یادآور شد: در سال 77 در سفر به روسیه توانستیم 20 مرکز پرتاب ماهواره را ببینیم که برای خود ما جنبه آموزشی داشت و همین تیم در سال 87 اولین ماهواره بومی را با پرتابگر داخلی در مدار قرار داد و زمانی که یکی دو هفته بعد از پرتاب به روسیه رفتیم متعجب بودند که ما چطور توانستیم به این دانش دست پیدا کنیم چرا که آنها فکر میکردند ما را پشت دیوار فنی نگه داشتند.
وی یادآور شد: فناوری ساخت و پرداخت ماهواره در آمریکا و روسیه چندین سال طول کشیده اما در ایران کمتر از 8 سال به این فناوری دست پیدا کردیم که این موفقیت صرفا با برخورداری از روحیه جهادی امکانپذیر شد.
تقیپور با تاکید بر اینکه تهاجم فرهنگی صرفا تغییر رفتار جامعه نیست، بلکه تغییر تفکرات مدیران نیز هست، اینکه تفکر جهادی مدیران تغییر کند و تصور کنند با محافظهکاری، رکود و سکون میتوان به مصالحه رسید خود تهاجم فرهنگی است ومانع پیشرفت کشور میشود.
عضو شورای عالی فضای مجازی پیشرفتهای حاصل شده را نتیجه تلاش نیروی انسانی کشور، مهندسان جوان و تحت مدیریت جهادی برشمرد و گفت: اگر در این حوزه به حد مطلوب نرسیدهایم و در فضای مجازی شانه به شانه دنیا پیش نمیرویم مقصر مسئولان و مدیران هستند که در سیاستگذاری دچار سردرگمی و تاخیر بودند وگرنه موتور جستجوی ما الان میتوانست بهتر از گوگل باشد.
تقی پور ابراز امیدواری کرد که با بازگشت به مدیریت جهادی و اتفاقاتی که امروز برای کشور ما افتاده است جریانات سیاسی که امید داشتند با کمک خارجی ها بتوانند پیشرفتی حاصل کنند به خود بیایند و با رجوع به توان داخلی و بازگشت به خود مسیر پیشرفت و توسعه را در پیش بگیرند.
وی مهمترین راهکار برای برنده شدن در میدان جنگ اقتصادی را بازگشت به جوهره انقلاب و اتکا به خود برشمرد.
وی با اشاره به اینکه کشورها در مواجهه با ارتباطات و فناوری اطلاعات و امروزه در مواجهه با فضای سایبر دو رویکرد دارند، تاکید کرد: نخستین رویکرد توسعه کاربرد است که در کشور ما نیز تحت عنوان طرح تکفا اجرا شد اما با توجه به ظرفیت انسانی بالای کشورمان این راه حل مناسب نیست چرا که نیروهای متخصص ما برای تولید نرمافزار باید به آمریکا، کانادا و اروپا برونددر حالیکه ما در حوزه نرمافراز توان بالایی داریم.
تقی پور ادامه داد: رویکرد دیگر توسعه فناوری به همراه کاربرد استکه متاسفانه در دولتهای مختلف بین این دو رویکرد راهبردی رفت و برگشت داشتهایم در حالی که اگر رویکرد دوم استمرار داشت و توسعه صنعت را از همین وزارتخانه آغاز میکردیم قطعا به پیشرفتهای بهتری میرسیدیم.
وی با انتقاد از اینکه توسعه صنعت ارتباطات و نرمافزار در کشورمان حمایت نمیشود، تاکید کرد: متاسفانه هنوز متولی توسعه صنعت ارتباطات در کشور ما معلوم نیست و دیر موضوعات رامتوجه میشویم و علت بسیاری از مشکلات عدم اتخاذ تصمیم مدیریتی به موقع بوده است.
این عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار امیدواری کرد که با سیاستگذاری از سوی این شورا مسیر پیشرفت و توسعه این صنعت تسهیل شود.
- منبع خبر : خبرگزاری فارس
Wednesday, 11 December , 2024