حدود ۱۱ سال از آخرین جلسه شورای عالی فضایی که بالاترین نهاد سیاستگذاری در عرصه فضا محسوب میشود میگذرد.
طبق مصوبه هیأت وزیران «شورای عالی فضایی» برای سیاستگذاری استفاده از فناوریهای فضایی و ایجاد هماهنگیهای لازم میان تمامی دستگاههای ذیربط، باید حداقل ۲ بار در سال به ریاست رئیس جمهور تشکیل شود اما در بیش از ۱۶ سال از زمان ایجاد شورای عالی فضایی، تشکیل جلسات آن در دولتهای قبل آنطور که باید جدی و مهم پیگیری نشد و به همین دلیل این شورا در ۱۱ سال اخیر تشکیل جلسه نداد.
این شورا بر اساس ماموریتهایی که دارد باید برنامههای بلندمدت و میانمدت در بخش فضایی کشور تصویب کند و باید درباره استفاده صلحآمیز از فضایماورای جو، تعیین مواضع دولت جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی، سیاستگذاری ساخت، پرتاب و استفاده از ماهوارههای ملی و تحقیقاتی، ایجاد هماهنگی میان دستگاههای ذیربط، هدایت و حمایت از فعالیتهای بخش خصوصی در امر استفاده بهینه از فضا و نیز خط مشی همکاریهای منطقهای و بینالمللی در مسائل فضایی تصمیمگیری و سیاستگذاری کند.
عیسی زارع پور پس از اولین جلسه شورای عالی فضایی که پیش از ظهر امروز با حضور رئیسجمهور برگزار شد، گفت: آخرین جلسه شورای عالی فضایی به سال ۸۹ بازمی گردد و امروز پس از بیش از یک دهه وقفه، شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم تشکیل شد.
وی با بیان اینکه ما ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه فضایی داریم و جوانان متخصص و متعهدی که ما را به لبه دانش و تکنولوژی روز رساندند، ادامه داد: از ساعت ۶ صبح امروز رئیس جمهور وقت گذاشتند و از تمام ظرفیتهای فناوری فضایی کشور که در قالب نمایشگاهی ترتیب داده شده بود، بازدید کردند. در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای کشور در حوزه ماهوارهبر، ماهواره و ایستگاههای زمینی عرضه شد و حضور رئیس جمهور در این نمایشگاه بسیار شور آفرین بود.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه پس از بازدید از این نمایشگاه، جلسه شورای عالی فضایی با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: در این جلسه آخرین ظرفیتهای کشور در حوزه صنعت فضایی و چالشهایی که در این حوزه با آن روبرو هستیم عنوان شد. در نهایت جمعبندی بر آن شد که دولت سیزدهم به دنبال ارتقای صنعت فضایی کشور و توسعه آن است و همه ظرفیتهای دولت پای کار خواهد آمد تا بتوانیم شاهد رشد روز افزون صنعت فضایی باشیم.
زارع پور خاطرنشان کرد: صنعت فضایی کشور در عین اینکه میتواند به عنوان مؤلفه قدرت در معادلات جدید دنیا اقتدار آفرین باشد، میتواند مشکل کشور را حل کند.
وی توضیح داد: امروز رئیس جمهور بر کاربردی کردن صنعت فضایی در حل مشکلات صنایع مختلف و نیز مشکلات معیشتی مردم تاکید کردند و این موضوع به عنوان دستور ایشان در این جلسه مطرح شد.
زارع پور ادامه داد: در این جلسه همچنین تاکید شد که ما باید به سرعت فناوری دستیابی به مدارهای پایین (لئو) را تثبیت کنیم. این مدار در ارتفاع ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر است و ما هم اکنون به مرحله تثبیت فناوری رسیدهایم و در آینده نزدیک خبرهای خوشی در این حوزه خواهید شنید.
وزیر ارتباطات گفت: مطابق با تاکید رئیس جمهور هدفگذاری نهایی دسترسی به مدار ۳۶ هزار کیلومتر که در افق ۱۰ ساله برنامه ریزی شده بود باید تسریع یابد و آقای رئیسی تاکید کردند که این برنامهریزی به گونهای تغییر یابد که در افق ۱۴۰۴ ما بتوانیم به مدار ژئو (مدار بالای زمین) دست پیدا کنیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در این جلسه بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در صنعت فضایی تاکید شد، افزود: در این راستا مقرر شد که ما باید بتوانیم صنعت فضایی را اقتصادی کنیم و بخش خصوصی نیز بتواند در این حوزه سرمایهگذاری کند. از سوی دیگر لزوم صادرات خدمات فنی مهندسی و ظرفیتهای کشور در این حوزه در منطقه و نیز بحث سرریز فناوری فضایی در صنایع دیگر، مورد تاکید قرار گرفت.
- منبع خبر : خبرگزاری مهر
Saturday, 16 November , 2024