در حال حاضر شبکه اجتماعی فیس‌بوک با ۲میلیارد نفر کاربر، صدرنشین شبکه‌های اجتماعی جهان است این در حالی است که تلگرام در ایران بیشترین مخاطب را دارد. برنامه اجتماعی واتس اپ؛ که یکی از برنامه‌های اجتماعی رایگان و بدون هزینه برای کاربران است، اعلام کرده است: یک میلیارد نفر در حال حاضر از این برنامه […]

در حال حاضر شبکه اجتماعی فیس‌بوک با ۲میلیارد نفر کاربر، صدرنشین شبکه‌های اجتماعی جهان است این در حالی است که تلگرام در ایران بیشترین مخاطب را دارد.

برنامه اجتماعی واتس اپ؛ که یکی از برنامه‌های اجتماعی رایگان و بدون هزینه برای کاربران است، اعلام کرده است: یک میلیارد نفر در حال حاضر از این برنامه محبوب اجتماعی استفاده می‌کنند. این کمپانی اظهار داشته است که از سال گذشته، هر ماه یک میلیارد نفر کاربر فعال در سراسر دنیا داشته است.

 فیس بوک دو سال پیش واتس اپ را به قیمت ۱۹ میلیارد دلار خرید. در آن زمان واتس اپ ۴۵۰میلیون اعضای فعال به صورت ماهانه و ۳۱۵میلیون فعال روزانه داشت.

میزان سنجش استفاده کننده‌های برنامه‌های اجتماعی همیشه بی ثبات بوده است. برای مثال توییتر اعلام کرده که ۳۲۸ میلیون کاربر فعال به صورت ماهانه داشته که آن را نهمین برنامه اجتماعی بزرگ دنیا ساخته است. همچنین توییتر از اعلام این آمار برای تعداد کاربران روزانه خودداری کرده است.

رتبه اول در سطح جهان از نظر تعداد کاربر در دست فیس بوک است که ۲.۲۷میلیارد کاربر به طور میانگین در سال ۲۰۱۸ به صورت ماهانه داشته است. طبق آمار و سرشماری انجام گرفته مشاهده می‌شود که از سال ۲۰۱۲ تا امسال تعداد کاربر این برنامه اجتماعی یک میلیارد نفر افزایش یافته است. آمار تعداد کاربران فعال، افرادی هستند که در ۳۰روز اخیر در برنامه فیس بوک ثبت نام کرده و عضو شده اند.

اینستاگرام نیز که یکی از برنامه‌های محبوب در بین کاربران است، اعلام کرده که تا ماه ژوئن ۲۰۱۸ به صورت ماهانه حدود یک میلیارد کاربر فعال داشته است که در ماه سپتامبر ۲۰۱۷ حدود ۸۰۰میلیون نفر بوده است. تماشای ویدیو در اینستاگرام بیش از ۸۰درصد به صورت سالیانه توسط کاربران افزایش داشته است.

اینستاگرام یک شبکه اجتماعی موبایلی است که به کاربران اجازه ویرایش کردن و به اشتراک گذاری عکس و ویدیو را می‌دهد. این برنامه اجتماعی بیشتر در بین نوجوانان و جوانان محبوبیت داشته است که طبق آمار اعلام شده بیشتر کاربران اینستاگرام افراد سنین بین ۱۸ تا ۲۹ سال بوده است. طبق آمار جهانی، ۴۱درصد از کاربران ۲۴ساله یا جوان تر بوده اند.

به دلیل خاصیت بصری داشتن برنامه اینستاگرام، به عنوان یک بازار رسانه ای نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبق آمار جهانی اعلام شده از ماه مارس ۲۰۱۶ تا کنون، ۹۸درصد برندهای مُد در اینستاگرام حساب کاربری داشته اند. میانگین تعداد عکس‌های منتشر شده ماهانه مربوط به هر برندی که در اینستاگرام حساب کاربری دارد، حدود ۲۷.۹ عدد در ماه بوده است.

تلگرام یکی از محبوب ترین و پراستفاده ترین برنامه‌های اجتماعی است که در ایران بسیار از آن استفاده می‌شود. تلگرام در سال ۲۰۱۳ توسط دو برادر به نام‌های نیکولای و پاول دورف که اصالتا روس هستند تاسیس گردید، که اکنون توسط پاول دورف و در دبی مدیریت می‌شود.

در ماه اکتبر ۲۰۱۳ تلگرام ۱۰۰هزار نفر کاربر روزانه فعال داشت. تلگرام در ماه مارس ۲۰۱۴ اعلام کرد که به صورت ماهانه ۳۵میلیون کاربر فعال و روزانه ۱۵میلیون کاربر فعال داشته است. در سپتامبر۲۰۱۵ نیز در اعلامیه ای توسط تلگرام بیان شد که این برنامه ۶۰میلیون کاربر فعال دارد و روزانه ۱۲میلیارد پیام تحویل داده می‌شود.

در سال ۲۰۱۶ اعلام شد که تلگرام ۱۰۰میلیون کاربر فعال ماهانه دارد با ۳۵۰هزار کاربر جدید که روزانه در تلگرام عضو می‌شوند. همچنین ۱۵میلیارد پیام به صورت روزانه تحویل داده می‌شود. در سال ۲۰۱۷ تلگرام به ۱۸۰میلیون کاربر در ماه دست یافت. در مارس۲۰۱۸ این آمار به ۲۰۰میلیون کاربر در ماه رسید.

طبق بررسی‌های صورت گرفته در کشورمان، از هر ۱۰ایرانی، ۶نفر عضو تلگرام هستند که ۵۸.۴درصد از ایرانیان را دربر می‌گیرد. بر اساس این آمار کاربران این برنامه اجتماعی افراد بالای ۱۸سال هستند. ایرانی‌ها از نظر تعداد کاربر، در رده نخست استفاده از تلگرام قرار دارند. پس از ایران نیز به ترتیب کشورهای روسیه، ایتالیا، آمریکا و اسپانیا در این زمینه در رده‌های بعدی قرار دارند که البته باید گفت باز هم ایران با روسیه به عنوان دومین کشور استفاده کننده از تلگرام، فاصله معناداری دارد.

  • منبع خبر : اقتصاد آنلاین