اینستاگرام به عنوان شبکه اجتماعی محبوب آمریکایی ها، توسط مدیران فیسبوک اداره میشود و برخی برآنند که لابی فیسبوک با دولتمردان آمریکا بسیار قوی تر از آن چیزی است که گمان برده میشود. با انسداد بسیاری از حسابهای اینستاگرامی برخی از مسئولین سپاه و نظام جمهوری اسلامی ایران پس از قرار گرفتن نام سپاه در […]
با انسداد بسیاری از حسابهای اینستاگرامی برخی از مسئولین سپاه و نظام جمهوری اسلامی ایران پس از قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی آمریکا، بسیاری برآنند که مدیران اینستاگرام در این اتفاق بی تاثیر نبوده اند. اینستاگرام به عنوان شبکه اجتماعی محبوب آمریکایی ها اکنون توسط مدیران فیسبوک اداره میشود و برخی برآنند که لابی فیسبوک با دولتمردان آمریکا بسیار قوی تر از آن چیزی است که گمان برده میشود.
به همین مناسبت، مروری داریم بر زندگی و فعالیتهای مدیر اینستاگرام تا متوجه شویم که آیا میتوان بین او و فعالیتهای ضد ایرانی اخیر اینستاگرام ربطی پیدا کرد یا خیر.
آدام موسری کیست؟
رئیس جدید اینستاگرام یک اسرائیلی – آمریکایی است به نام آدام موسری. موسری که قبلاً به عنوان مدیر اجرایی در فیسبوک مشغول به کار بوده است، مدتی پس از اعلام استعفای غیرمنتظره کوین سیستروم و مایک کریگر، یکی از بنیانگذاران اینستاگرام توسط فیسبوک در اکتبر ۲۰۱۸ به عنوان رئیس جدید اینستاگرام انتخاب شد.
آدام موسری متولد نیویورک آمریکا و البته با اصالتی اسرائیلی است. او در دانشگاه نیویورک و در رشته طراحی اطلاعات تحصیل کرده است. موسری پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه در سال ۲۰۰۶ وارد آکادمی هنر سانفرانسیسکو و در سال ۲۰۰۷ بهعنوان طراح، وارد تیم تاک باکس شد. این استارتاپ خدماتی را برای ارائه ویدیو، صوت و پیامرسانی در داخل وبسایتها و اپلیکیشنها عرضه میکند.
آدام موسری در سال ۲۰۰۸ به فیسبوک پیوست. او در همان ابتدا به عنوان مسئول طراحی بخش موبایل این شرکت انتخاب شد. وظیفه آدام، بهینهسازی هرچه بیشتر کاربری فیسبوک در فضای موبایل بود. موسری از همان ماههای اولیه به دایره دوستان مارک زاکربرگ راه پیدا کرد و از معاونان مورد اعتماد او بود.
پیشرفتهای سریع آدام او را به مدیریت طراحی محصول و مدیریت پروژه بزرگ فید خبری فیسبوک (News Feed) رساند. فعالیتهای آدام در بخش مدیریت فید خبری، این قابلیت فیسبوک را به پرطرفدارترین بخش فناوری شبکههای اجتماعی و همچنین منبع درآمدی بزرگ برای شرکت از طریق تبلیغات تبدیل کرد.
موسری چند ماه قبل جایگزین کوین سیستروم و مایک کریگر که خبر جداییشان از اینستاگرام را در روز بیست و چهارم سپتامبر (دوم مهر) اعلام کرده بودند شد. علت انتخاب او نزدیکی اش با مارک زاکربرگ(رئیس فیسبوک) بود که ظاهرا با مدیران قبلی اینستاگرام رابطه خوبی نداشته است.
زاکربرگ یا موسری؛ مساله این است
بسیاری معتقدند موسری یکی از نزدیک ترین افراد به زاکربرگ است و به هیچ وجه در مقابل نظرات و ایده های او نمیایستد. به نظر میرسد که موسری یک فرد عمل گرا است و به همین دلیل کمتر در رسانهها ظاهر میشود و ترجیح میدهد گاهی از طریق توییتر با مخاطبان ارتباط برقرار کند.
انتخاب موسری به عنوان مدیر اینستاگرام از جهت دیگری هم قابل توجه است. فیسبوک در حالی که زیر فشار اتهاماتی از قبیل دخالت در انتخابات آمریکا و نسل کشی در میانمار است به طور فزایندهای به اینستاگرام به عنوان یک محصول اصلی متکی است. به نظر برخی کارشناسان سایت ریکود، در حالیکه فیسبوک اکنون در سیبل انتقادات اجتماعی به علت دخالتهای سیاسی مختلف قرار دارد، اینستاگرام میتواند محل خوبی برای دورکردن توجهات از فیسبوک باشد.
زاکربرگ(مدیر فیسبوک) در این مدت با اتهامات سیاسی مختلفی روبه رو بوده است. این امر باعث شده است که اولا فیسبوک نیاز بیش از حدی به سیاستمداران آمریکایی پیدا کند و ثانیا دست زاکربرگ را برای اقدامات سیاسی جدید و درگیر کردن فیسبوک با این مسائل ببندد. در این شرایط، اینستاگرام گزینهی بهتری برای مدیران فیسبوک است. اینستاگرام به عنوان محبوب ترین شبکه اجتماعی نوجوانان (که در سیبل انتقادات هم قرار ندارد) اکنون در دست یک مدیر اسرائیلی تابع زاکربرگ است که میتواند برای نجات فیسبوک مقاصد سیاسی آن را اجرایی کند.
البته همه اینها حدس و گمانی بیش نیست و باید برای فهم این موضوع که چرا و چگونه اینستاگرام حسابهای کاربری برخی کاربران ایرانی را بست، تحقیق شود.
Saturday, 16 November , 2024