سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در خصوص راههای پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی برای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، اظهار کرد: با آگاهی دادن به جوانان و نوجوانان میتوانیم از سوءاستفادههای احتمالی در محیط وب جلوگیری کنیم. وی افزود: والدین باید در گام نخست دلایل نگرانی خود را به فرزندان شرح […]
سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در خصوص راههای پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی برای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، اظهار کرد: با آگاهی دادن به جوانان و نوجوانان میتوانیم از سوءاستفادههای احتمالی در محیط وب جلوگیری کنیم.
وی افزود: والدین باید در گام نخست دلایل نگرانی خود را به فرزندان شرح دهند و به آنها بفهمانند که مورد اعتمادشان هستند و افراد غریبهای که به واسطه استفاده از اینترنت و شبکههای مجازی در ارتباط با آنها قرار دارند، دلیل اصلی نگرانی والدین هستند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا گفت: والدین باید از فرزندان خود بخواهند که اطلاعات شخصی و خصوصی خود و اعضای خانواده را در اختیار دیگران قرار ندهند و به هویت افراد در فضای مجازی اعتماد نکنند.
سرهنگ پاشایی تصریح کرد: باید کودکان و نوجوانان تفهیم شوند که در صورتی که افراد ناشناس آدرس منزل، شماره تلفن، نام مدرسه و مسیر خانه آنها را در اختیار داشته باشند، چه خطرات احتمالی در کمین آنها خواهد بود، آنها باید بدانند هویت افراد در فضای مجازی به راحتی قابل جعل است.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با تأکید بر اینکه کودکان و نوجوانان در هر شرایطی باید از قرار دادن رمزهای عبور خود در اختیار افراد ناشناس و حتی دوستان صمیمی خودداری کنند، گفت: والدین باید به فرزندان خود توضیح دهند که چه اطلاعاتی خصوصی هستند و نباید سایر افراد از آنها مطلع شوند و چه اطلاعاتی قابلیت انتشار برای عموم را دارند.
وی افزود: والدین حتماً برای استفاده کودکان از اینترنت و تلفن همراه در منزل، زمان و مکان مشخصی را تعیین کنند، به گونهای که علاوه بر عادت دادن فرزندانشان به رعایت نظم و وقت شناسی، تنها به هنگام حضورشان در منزل امکان استفاده از این وسایل را داشته باشند.
سرهنگ پاشایی با اشاره به ضرورت آموزش رعایت حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی به کودکان و نوجوانان گفت: والدین با آموزش رعایت حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی به فرزندانشان راحتتر میتوانند نحوه فعالیت آنها را کنترل کنند و بر آنها نظارت داشته باشند؛ به همین منظور باید بخش عمومی فضای منزل به انجام فعالیتهای اینترنتی همه اعضای خانواده اختصاص یابد.
وی افزود: اگر همه اعضای خانواده از یک دستگاه رایانه برای دسترسی به اینترنت استفاده میکنند، باید برای هر فردی یک اکانت مجزا ایجاد شود، چراکه با این کار میتوانیم برخی نرمافزارها و تنظیمات کنترلی ویژه والدین را بر اکانت فرزندان فعال کنیم تا بتوانیم عملکرد آنها را هنگام استفاده از رایانه بررسی و کنترل کنیم.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با بیان اینکه مهمترین کار برای حفاظت و مراقبت از کودکان و نوجوانان، جلب اعتماد و مشورت کردن با آنها برای حل مشکلات است، گفت: والدین باید از فرزندان خود بخواهند تا هر سوالی که برایشان پیش میآید را از آنها بپرسند و در مقابل والدین هم به آنها صادقانه پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه کودکان و نوجوانان ترجیح میدهند که به همه اعتماد کنند، افزود: به همین دلیل باید به فرزندانمان بیاموزیم که افرادی در جامعه هستند که در جهت فریب دادن آنها تلاش میکنند.
سرهنگ پاشایی گفت: شهروندان از نگهداری اطلاعات شخصی بر روی رایانه یا تلفن همراه خود خودداری کنند و سعی کنند اطلاعات شخصی خود را بر روی CD و DVD ذخیره و از آنها در محل مناسبی مراقبت کنند.
- منبع خبر : فانوس
Sunday, 17 November , 2024