حجتالاسلام پژمانفر گفت: وزیر ارتباطات به جای اینکه مشغول توییتبازی باشد، باید به مردم پاسخ دهد که چرا امروز فضای مجازی کشور مملو از ناامنی و تهدیدات خارجی شده است. حجتالاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با انتقاد از عملکرد وزارت ارتباطات […]
حجتالاسلام پژمانفر گفت: وزیر ارتباطات به جای اینکه مشغول توییتبازی باشد، باید به مردم پاسخ دهد که چرا امروز فضای مجازی کشور مملو از ناامنی و تهدیدات خارجی شده است.
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با انتقاد از عملکرد وزارت ارتباطات در حراست از امنیت فضای مجازی کشور گفت: از روزهای ابتدایی فراگیری استفاده از بستر فضای مجازی در کشور، مشخص بود که قرار دادن فضای مجازی کشور بر روی اینترنت جهانی، تهدیدات بزرگی را متوجه کشور میکند که امروز بخشی از این تهدیدات در حال بروز و ظهور است.
وی افزود: متاسفانه وزارت ارتباطات نه تنها توجهی به این تهدیدات ندارد بلکه با عدم ساماندهی و ایجاد شبکه ملی اطلاعات، کشور را در یک باتلاق غیرقابل بازگشت قرار میدهد.
رئیس کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه سرویس دادن بر روی اینترنت جهانی مساوی با اختلال در عملکرد و بروز رسانی سختافزارها و نرمافزارهای کاربردی کشور است، تصریح کرد: احتمال اختلال در سختافزارها و نرمافزارهای مورد استفاده در تمامی مراکز داده کشور به دلیل قرار داشتن در اینترنت بینالملل، وجود دارد و از روز اول روشن بود که اگر بر روی اینترنت بینالملل کار کنیم، تمامی سختافزارها و نرمافزارهایی که در حوزههای حساسی چون بانکها، پالایشگاهها، نیروگاهها و مراکز بالادستی در معرض خطر و تهدید قرار خواهند گرفت.
وی یادآور شد: روزی که بنده خطر عدم ساماندهی شبکه ملی اطلاعات را با صدای بلند اعلام کردم، از سوی حامیان اینترنت جهانی مورد تمسخر و بیاعتنایی قرار گرفتم.
پژمانفر با اشاره به نظر معاون وزیر ارتباطات درباره شبکه ملی اطلاعات خاطرنشان کرد: یک روزنامه اصلاحطلب در تاریخ هفتم آبان سال ۹۷ مطلبی به نقل از آقای ناظمی معاون وزیر ارتباطات منتشر کرد. آقای ناظمی در این مطلب گفته بود که “تحلیل اشتباه، دقیقا از جایی شروع میشود که فکر کنیم اگر ما اینترنت ملی داشته باشیم آنگاه در برابر تحریمها پایدارتر میشویم.” یعنی ایشان به شدت مخالف ضرورت راهاندازی اینترنت ملی و مقابله با تهدیدات خارجی در این حوزه بوده و هست.
وی افزود: آقای ناظمی در ادامه اظهاراتش، گفته بود که “حرکت به سمت راهاندازی شبکه ملی اطلاعات به منظور مقابله با تحریمها، نوعی کلاهبرداری خطرناک است و لازمه پیشرفت در حوزه ارتباطات جهانی شدن در این حوزه است.” بنابراین مسئولان وزارت ارتباطات از اساس، ارادهای برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات نداشتند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره پیام توییتری اخیر وزیر ارتباطات که اشارهای به مسدود شدن پوستههای تلگرام در گوشیهای همراه کرده است، گفت: متاسفانه آقای آذری جهرمی در پیام توییتری خود به صراحت اعلام میکند که مسدود کردن اپلیکیشنها، محدود به پوستههای تلگرام نشده و همه فضای مجازی کشور در معرض تهدید مسدود شدن قرار دارند.
پژمانفر خطاب به آذری جهرمی گفت: آقای وزیر! شما زمانی که به دنبال راهاندازی پوستههای تلگرام بودید، این حس را نداشتید که راهاندازی این پوستهها بر روی فضای اینترنت بینالملل بازی کردن در زمین دشمن است و تمامی داراییها و زندگی مردم را در معرض خطر امنیتی قرار میدهد؟
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات باید پاسخگوی این اقدام خطرناک و هزینهساز خود باشد، تصریح کرد: ۶ سال قبل در مجلس به وزیر ارتباطات و معاونین ایشان که یکی از آنها آقای آذری جهرمی بود، به دلیل عدم توجه به ساماندهی شبکه ملی اطلاعات کارت زرد داد. یعنی اگر به جای اینکه روی نرم افزارهایی که روی بستری باتلاقی قرار گرفته و امروز نیازهای مردم را در معرض خطر داده به سمت راهاندازی شبکه ملی اطلاعات میرفتند، امروز نرمافزارهای حساس و حتی کسب و کارهای اینترنتی مردم در معرض تهدیدهای خارجی قرار نمیگرفت.
رئیس کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه قطعا این سهلانگاری وزارت ارتباطات در مجلس مورد بررسی قرار میگیرد، گفت: وزیر ارتباطات به جای اینکه مشغول توییتبازی باشد، باید به مردم پاسخ دهد که چرا امروز فضای مجازی کشور مملو از ناامنی و تهدیدات خارجی شده است.
پژمانفر در پایان یادآور شد: متاسفانه امروز آمریکاییها همانطور که به راحتی بر اساس قوانین داخلیشان تلگرام طلایی و هاتگرام را مسدود کردند، میتوانند تمامی نرمافزارهای داخل کشور را مسدود کنند.
- منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
Friday, 22 November , 2024