شگردهای رسانهای در علوم شناختی|تکنیک ۹۰ (پایانی): نقص توافقی ـ نقص مشهود ـ رضایت پایدار
گاهی هیچ شباهتی میان گلایه داخلی و حمله خارجی به قانون جوانی نیست، اما یک ارتباطات روانی ایجاد می شود. اینجا دقیقا از شگردی استفاده شده که به آن «نقض توافقی، نقص مشهود، رضایت پایدار» می گویند.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک۸۶: خشاب پر هدف گیری مطمئن
”تکنیک خشاب پر هدف گیری مطمئن“ نزد رسانه ها جزو بهترین تکنیک هاست چون هم داده مسلح دارند، هم گزاره دارند، هم فکت دارند، هم محور دارند، هم تسلط بر داده ها و بر محیط دارند.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک ۸۴: حملات نقطه ای ـ انعکاس مستمر
زمانی که رسانه در معرض پدیده ای قرار می گیرد که این پدیده قابلیت تبدیل شدن داشته باشد در جامعه آن پدیده را تبدیل به نقاط متعدد، متنوع و متکثر می کند.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک۸۳: تسکین برای افزایش درد
شگرد «تسکین برای افزایش درد» مانند قرص مسکن عمل می کند. در چند دقیقه اول شما را آرام می کند اما به سرعت دردها بر می گردد. این مساله را در اعتراض های خیابانی می شود دید.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک ۸۲: پایان سرد شروع گرم
شروع سرد زمانی اتفاق میافتد که وقتی یک جریان غیرانقلابی ، حتی به بیان ضد مردمی در حال انقضاء است، آن را گرم نشان می دهند بنابراین می گویند هرجا جریان غیر از این بیاید سرد است مردم به نتیجه نمی رسند.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک ۸۱: آتش ملایم ـ باد تند ـ خاک خشک
همیشه الگو سازی ها، نمادسازی ها، قهرمان سازی ها در حوزه شناختی، با تکنیک «آتش ملایم، باد تند، زمین خشک» شکل می گیرد.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی|تکنیک ۸۰: انتخاب آسان در شرایط سخت
رسانه های بیگانه باید فضای کشور را سخت و ناگوار نشان دهند تا عمل مجرمانه او زیباتر و قهرمانانه تر باشد.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک ۷۹: استوای سرد و قطب گرم
در شیوه «استوای سرد و قطب گرم»، یک خبر باید کاری را انجام دهد که خبر دیگری نتوانسته، یعنی اینکه اگر استوا گرما ایجاد نکند، از قطب دمای بالای 50 درجه می سازیم ، به این معنا که از خبرهایی استفاده می کنیم تا ضعف خبر قبلی جبران شود.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک ۷۸: اتاق فلزی ـ سقف گرم ـ کف سرد
اصولا هر نوع تبعیض در جامعه و هر نوع بی عدالتی می تواند نهاد پاک انسان را تحت تاثیر قرار دهد، اما ضریب دادن به این مفهوم و آن را اصل زندگی و سرنوشت قرار دادن، یک شگرد کاملا رسانه ای است.
رسانه چگونه مخاطب را با اهداف خود همسو میکند؟
رسانهها برای اینکه تبلیغاتشان به هدف برسد مراحل مختلفی را طی میکنند تا مخاطب خود را اقناع کنند. بنابراین برخورداری از سواد رسانهای در زمینه تبلیغات بسیار ضروری است.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک ۷۷: تپههای متحرک ـ سازههای ثابت
جابجا کردن اهم و مهم در رسانه های بیگانه فراوان دیده می شود، اینجا یک شگرد رسانه ای اتفاق می افتد که بسیار آرام ذهن مخاطب را درگیر می کند که اصطلاحا به آن ”تپه های متحرک ـ سازه های ثابت“ می گویند.
اهمیت سواد رسانهای برای نوجوانان
جذابیت شبکههای اجتماعی و فضای مجازی باعث بروز رفتارهای نامعقول و بدون تفکر در نوجوانان شده است.
سواد رسانهای از ما شهروندان بهتری میسازد
هرچه مهارت سواد رسانهای ارتقاء یابد شاهد کاهش آثار مخرب رسانهها بر شهروندان در جامعه جهانی خواهیم بود. بنابراین آموزش سواد رسانهای و اولویت دادن به آن یک مهارت حیاتی برای شهروندان در قرن 21 است.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک ۷۶: پایههای محکم ـ سازههای سست
پایه بحث که کرونا بود درست و دقیق بود اما سازها یا تحلیل هایی که روی این داده ها گذاشته می شد کاملا جهت دار و سیاسی بود.
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک ۷۵: اشتراک برای تقویت احتمالات
طبیعی است که یک خبر مهم در رسانه های مختلف بازتاب داشته باشد، رسانه های زنجیره ای هر کدام با کارشناسان مختلف قسمتی از واقعیت را می گویند، اینجا شگرد پیچیده ای ایجاد شده که اصطلاحا به آن ” اشتراک برای تقویت احتمالات “ می گویند
شگردهای رسانهای در علوم شناختی| تکنیک هفتاد و چهارم: آرامش سخت
برخی فکر می کنند برای یک رسانه ضد ایرانی مهمترین موفقیت این است که مردم معترض به میانه خیابان بیاورد اما واقعیت آن است که مهمترین موفقیت برای آنها ، آن است که مخاطب را عنوان یک کنشگر همسوی خود تبدیل کند.
Saturday, 21 December , 2024