فیروزآبادی دهقانی با بیان اینکه استفاده از سخت افزار و نرم افزارهای امریکایی در فضای مجازی در ایران بیشتر از سایر کشورهاست بر خطرات ناشی از این امر تاکید کرد. «ابوالحسن فیروزآبادی» در همایش ملی پدافند غیرعامل با اشاره به ویژگی‌های فضای مجازی و تکنولوژیک بودن ان  و تهدیدات این فضا گفت، هنر مدیریت در […]

فیروزآبادی دهقانی با بیان اینکه استفاده از سخت افزار و نرم افزارهای امریکایی در فضای مجازی در ایران بیشتر از سایر کشورهاست بر خطرات ناشی از این امر تاکید کرد.

«ابوالحسن فیروزآبادی» در همایش ملی پدافند غیرعامل با اشاره به ویژگی‌های فضای مجازی و تکنولوژیک بودن ان  و تهدیدات این فضا گفت، هنر مدیریت در حوزه فضای مجازی آن است که نظام تصمیم‌گیری در مورد اطلاعات و اشتراک‌گذاری این اطلاعات به نحو احسن انجام شود و سیستمی کارآمد در سطح ملی بتواند تسهیل در اشتراک‌گذاری اطلاعات را برقرار سازد.

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی افزود: مرزها در فضای مجازی مبهم و در هم تنیده  است و فضای مجازی فضایی جهانی است و مرزها در این فضا مبهم و سیار هستند.

فیروزآبادی افزود: یکی از اصلی‌ترین اهداف دشمن برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی، عمل کردن از طریق فضای مجازی است که با سرعت و تحول در کسری از ثانیه ساختارهای مهم اقتصادی و‌ سیاسی کشور را نشانه می‌گیرد و‌ به آنها ضربه وارد می‌کند.

وی ادامه داد: از خصلت‌های دیگر فضای مجازی این است که این فضا به شدت هویت‌گریز است و برنامه‌هایی از پیش طراحی‌شده در آن اجرا می‌شود و‌کسانی‌که در این فضا فعالیت می‌کنند از آی‌پی استفاده می‌کنند که در فضای مجازی احراز هویت نمی‌شود.

وی تاکید کرد: با پدیده ای مواجه هستیم که در حوزه امنیتی و دفاعی اشراف گریز است و خصلت افرینش قدرت در این فضا وجود دارد که مباحث امنیتی و دفاعی در ان مطرح شده است.

وی خاطر نشان کرد: امریکا ییها مجری سیاستهای اشراف گریزی هستند اما چیزی که انها را متوقف کرده است درهم تنیدگی فضای مجازی و فیزیکی است و به دنبال آن هستند تا بتوانند از راههای مختلف کاربران را کنترل کنند و به لایه فیزیکی دست یابند.

وی گفت: اصرار ما برای اینکه از ایمیل و موتور جستجوی و پلت فرم های اموزشی ایرانی استفاده شود برای ان است که اعمال حاکمیت بر دارایی های اصلی داشته باشیم که در حوزه فضای مجازی این دارایی ها در حال توسعه است.

وی افزود: همه در این فضا ی مجازی تکلیف دارند و فقط دولت مسئول نیست سازمانهای امنیتی در این فضا خط مشی کنترل و هماهنگی دارند اما مسئولیت اصلی با خود سازمانها و نهادها است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسئول پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات است و و نقد ما نباید فقط شامل آنها شود، اظهار  کرد: هنوز در پیاده‌سازی شبکه ملی اطلاعات به نتیجه نرسیده‌ایم، ضرورت دارد حداقل ۵۰ درصد از لایه‌های مختلف فضای مجازی بومی شود. در حال حاضر موتور جستجو، پسام‌رسان، ایمیل ‌و حوزه‌های بسیاری در فضای مجازی آمریکایی هستند و این میزان در ایران در مقایسه با سایر کشورها بیشتر است.

وی ادامه داد: باید اقدامات اساسی صورت بگیرد تا در تمام حوزه‌های سخت‌افزاری و‌نرم‌افزاری تا جایی که ممکن است از محصولات داخلی و‌ در جایی که امکان ندارد از محصولات غیرآمریکایی استفاده کنیم. بیش از حد آمریکایی بودنِ تکنولوژی در فضای مجازی نگران‌کننده است.

فیروزآبادی اظهار کرد: ما منتظر بودیم کسی شبکه ملی اطلاعات را پیاده‌سازی کند اما خود سازمان‌ها هم در این موضوع مکلف هستند. سال گذشته بخش‌نامه‌ای که در حوزه زیرساخت‌های کشور بود، به تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی و‌ رئیس جمهور رسید و به تمام سازمان‌ها ابلاغ شد.

وی گفت: توسعه‌ها نباید با سخت‌افزار آمریکایی صورت بگیرد و همه باید در عملیاتی شدن این موضوع کمک کنیم، در بودجه سال ۹۹ پانزده درصد بودجه آی‌سی‌تی سازمان‌ها باید به موضوع پدافند غیرعامل و امنیت اختصاص بگیرد./

  • منبع خبر : شبستان