حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهینشهر در جلسه علنی امروز (سهشنبه 16 خرداد) در تشریح سوال خود از محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره عدم نظارت و کنترل محتوای مطالب مغایر اصول و موازین شرعی و مصالح و منافع ملی در فضای مجازی از سوی این وزارتخانه، گفت: جلسات مشترک بین دولت و مجلس […]
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهینشهر در جلسه علنی امروز (سهشنبه 16 خرداد) در تشریح سوال خود از محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره عدم نظارت و کنترل محتوای مطالب مغایر اصول و موازین شرعی و مصالح و منافع ملی در فضای مجازی از سوی این وزارتخانه، گفت: جلسات مشترک بین دولت و مجلس باید شرایط زمانیاش به گونهای فراهم شود که نمایندگان و وزرا نقطه نظرات خود را در آن جلسه بیان کنند.
وی تصریح کرد: به دلیل گستردگی فضای مجازی ضرورت استفاده از قابلیتهای آن برای افراد و سازمانها امروز ضروری است که در همین راستا باید آسیبها و فواید آن را به خوبی تشخیص دهیم و به نحو احسن از این فضا استفاده کنیم.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس اضافه کرد: فضای مجازی نسل سوم، امروز دیگر فضای مجازی نیست، بلکه حقیقت مجازی است و بر روان انسانها تاثیر میگذارد و نباید با فیلتر کردن با فضای مجازی مبارزه کرد، بلکه باید از این فضا به نحو احسن استفاده کنیم.
حاجیدلیگانی با بیان اینکه حدود 53 درصد مردم ایران حداقل عضو یکی از شبکههای اجتماعی هستند، اظهار داشت: میانگین حضور ایرانیها در فضای مجازی 5 تا 9 ساعت است که این میانگین در دنیا ماهانه 16 ساعت است.
وی با اعلام اینکه حدود 72 درصد جوانان 18 تا 29 سال حداقل عضو یکی از شبکههای مجازی هستند، گفت: حدود 80 درصد کاربران شبکههای اجتماعی جوانان و دانشآموزان هستند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: حدود 60 درصد از صفحاتی که به آنها مراجعه میشود، سایتهای جنسی هستند که دانشآموزان و نوجوانان در معرض بیشترین آسیبها قرار دارند.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس با بیان اینکه 56 درصد اینترنت غرب آسیا در ایران استفاده میشود، گفت: حدود 25 درصد از نوجوانان 10 تا 20 سال به دلیل سهلانگاریهای مسئولان وارد سایتهای غیراخلاقی میشوند و بخشی از آنها آلوده آن سایتها میشوند.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته از لحاظ IT استفاده از اینترنت و سایتهای غیراخلاقی اینگونه رها و ولنگار نیست، افزود: در ایران بدون قید و شرط میتوان به اینترنت دسترسی داشت، این در حالی است که در سایر کشورها اپراتورها برای جوانان و نوجوانان محدودیتهایی را در دسترسیها ایجاد میکنند.
حاجیدلیگانی افزود: در ایران 800 هزار سیمکارت رایگان به دانشآموزان داده شد که اینترنت رایگان داشت که باید این اقدام با ایجاد برخی دسترسیها از سوی سایر اپراتورها انجام میگرفت.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس با خطاب قرار دادن وزیر ارتباطات، گفت: آقای وزیر چرا شبکه ملی اطلاعات تنها بخشی راهاندازی شد؟ اگر شما میخواستید این شبکه را تکمیل کنید ظرف 6 ماه میتوانستید این کار را انجام دهید.
وی تصریح کرد: باید از وزیر ارتباطات بپرسیم سرورهایی که برای فیلترینگ هوشمند خریداری شده بود چه بلایی سر آنها آمد؟
وی تصریح کرد: در ایران 90 درصد اینترنت خارجی استفاده میشود و نظارتی بر آن نیست و 70 درصد جرائم بسترش از فضای مجازی ایجاد میشود که باید آقای وزیر پاسخ دهد چه اقدام موثری جهت کنترل این نابسامانیها داشته است.
وی با بیان اینکه فضای مجازی و اینترنت قتلگاه جوانان و نوجوانان و از بین برنده بنیان خانواده شده، گفت: این فضا همانند موریانه پایههای نظام را از بین میبرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم
Thursday, 26 December , 2024