برای اینکه کاربران از آسیب‌های فضای مجازی در امان بمانند، لازم است به نکاتی در انتشار پست‌های خود توجه کنند. فعالیت در فضای مجازی مستلزم رعایت یک سری موضوعات و نکات است که جهت جلوگیری از بحران‌ها و مشکلات باید مورد توجه کاربران قرار گیرند؛ یعنی تولید محتوا به همین آسانی‌ها هم نیست و باید […]

برای اینکه کاربران از آسیب‌های فضای مجازی در امان بمانند، لازم است به نکاتی در انتشار پست‌های خود توجه کنند.

فعالیت در فضای مجازی مستلزم رعایت یک سری موضوعات و نکات است که جهت جلوگیری از بحران‌ها و مشکلات باید مورد توجه کاربران قرار گیرند؛ یعنی تولید محتوا به همین آسانی‌ها هم نیست و باید برای جذب دنبال‌کنندگان توجه بیشتری به آن داشته باشید. تولید محتوا و کیفیت پست شما گامی برای تبدیل شدن به یک چهره در دنیای مجازی خواهد شد و از آنجایی که محیط سایبر محیطی مخفی، آزاد و نامحدود است، بنابراین به نظم احتیاج دارد و اگر خلاف این باشد، هر «صفحه» از این محیط می‌تواند صحنه جرم و آشفتگی بسیار شود. پس این سوال به وجود می‌آید که دقیقاً چگونه باید باشیم تا به عنوان مجرم در این فضا شناخته نشویم. شاید خیلی‌ها فکر کنند به جای آنلاین بودن با ایفای نقش آفلاین بودن هرکاری را می‌شود در دنیای نامرئی انجام داد. اما در حالی که کاربران به طور ناخواسته پستی را منتشر می‌کنند طیف وسیعی از خطرات حقوقی را به دوش می‌کشند، در حالی که خودشان خبر ندارند.

چگونه و با چه کاری از پیامدهای فضای مجازی جلوگیری کنیم؟

۱. شما اجازه بد صحبت کردن را ندارید

یک دادگاه را درنظر بگیرید؛ در حقیقت اعمال شما در فضای مجازی در حال بررسی است و پیام‌های منتشرشده از سوی شما دلیلی می‌شود که دیگران یا از شما بدشان آید یا تحقیرتان کنند. قانون در دنیای مجازی بیشتر نگران تاثیرات بیانیه‌های شما روی کاربران است.

انتشار پست در وبسایت‌ها، وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام  ممکن است با اهدافی مرموزانه منتشر شوند یا حتی اظهارنظری غیرمنصفانه علیه شما باشد اما به یاد داشته باشید شما در دفاع از خودتان در این دنیای مجازی برای رفع اتهامات سو که به شما روانه شده است حق استفاده از کلمات ناپسند و دور از شأن را ندارید و باید مراقب کلمات خود در گفتار باشید.

۲. قبل از آپلود عکس‌های کاربران کمی  فکر کنید

اگر شما عکسی از دیگران را بدون هیچ اجازه‌ای آپلود کنید و به طریقی برای دیگران ارسال کنید شما مشمول مجازات خواهید شد. چون به طریقی حریم خصوصی دیگران را نقض کرده‌اید و این در مواردی به وضوح دیده می‌شود که طرف مقابل تمایلی به انتشار آن نداشته باشد پس تا جای ممکن از این کار بپرهیزید.

انتشار پست در فضای مجازی باید چه ویژگی داشته باشد؟

۳. به قانون کپی رایت احترام بگذارید.

قانون کپی رایت یعنی اگر فردی عکسی را به ثبت رسانده است یعنی خالق آن تصویر بوده و دارای حق انحصاری قانونی برای انتشار یا پخش آن است. این قانون برای آهنگسازان و تولیدکنندگان فیلم نیز استفاده می‌شود. انتشار یک عکس، مقاله، موسیقی، کلیپ فیلم یا نقشه خیابان در یک وبسایت یا سایت‌های شبکه اجتماعی غیرمجاز احتمالاً نقض حق نسخه‌برداری است.

باز هم ممنوعیت‌هایی وجود دارد، صاحب یک اثر می‌تواند در یک تقاضا نقض حق نسخه‌برداری را گزارش دهد و درخواست جبران خسارت کند، پس مراقب باشید. در دنیای آنلاین بهترین روش این است که محتویاتی را که به شما تعلق ندارند آپلود، دانلود یا پخش نکنید.

انتشار پست در فضای مجازی باید چه ویژگی داشته باشد؟

۴. موارد محرمانه را پخش نکنید

اگر سری به کتاب قانون بزنید متوجه خواهید شد به وسیله ابزار الکترونیکی، هرگونه سو استفاده ممکن است؛ از کتاب و جزوه و نقاشی گرفته تا دانلود تصاویر و فیلم. شاید باورتان نشود اطلاعات ذخیره شده در دیسک کامپیوتر هم یک جرم محسوب می‌شود.

پس قبل از آپلود عکس یا فیلم‌های شخصی از دیگران کمی فکر کنید. اگر فیلم شخصی را که دانلود می‌کنید زیر ۱۶ سال باشد شما به جرم سوء استفاده جنسی از آن فرد تحت عنوان قانون کودکان و نوجوانان متهم خواهید شد.

انتشار پست در فضای مجازی باید چه ویژگی داشته باشد؟

۵. هک کردن را فراموش کنید

شما اگر بخواهید به سیستم رایانه شخصی بدون مجوز متصل شوید جریمه خواهید شد، چون شما سیستمی را هک می‌کنید که به دنباله آن یک شخص مورد آسیب واقع می‌شود.

۶. شما نباید مرتکب جرم در برابر دولت شوید

بیشتر تخلفات در دنیای مجازی جرمی بوده که علیه دولت صورت گرفته است. در قانون مجازات این می‌تواند بدین معنا باشد که هرگونه اقدام در این خصوص به عنوان “گرایش مجرمانه” در نظر گرفته خواهد شد.

موضوعی که کاربران را تحریک کند تا علیه شرایط موجود به تشویش و اغتشاش بپردازند. به طور مشابه، آگهی‌هایی علیه دولت یا قوه قضائیه که در قانون مجازات پیگرد قانونی دارد.

انتشار پست در فضای مجازی باید چه ویژگی داشته باشد؟

۷. شما نباید هیچ نژاد و مذهبی را به تمسخر بگیرید

بیان و اعمال کلماتی که نژاد یا مذهبی را به تمسخر گرفته باشد علاوه بر مجازاتی مانند جریمه، زندان نیز به دنبال خود دارد. چون کلماتی که برای تحقیر یک فرد در زمینه نژاد یا مذهب استفاده می‌شود، احساس یک گروه را نشانه می‌رود. بنابراین در صورت مرتکب شدن به این اشتباه جریمه و سه سال حبس انتظار شما را می‌کشد.

۸. نظم عمومی را مختل نکنید

هر کسی که در هر زمینه‌ای گروهی را پشتیبانی کند، ممکن است مرتکب جرمی شود که برای بار اول جریمه نقدی و تکرار این عمل حبس را به دنبال خود دارد. طبق قانون شخصی که “سازماندهی” یک گروه غیرقانونی را برعهده گیرد و از رسانه‌های اجتماعی برای دعوت و تشویق دیگران برای شرکت در نشست، ملاقات، راهپیمایی یا رژه برای اهداف مثلاً نشان دادن حمایت یا مخالفت با دیدگاه‌ها یا اقدامات یک دولت یا مردم انجام دهد شامل مجازات خواهد شد.

انتشار پست در فضای مجازی باید چه ویژگی داشته باشد؟

۹. نباید خشونت را تحریک کنید

طبق قانون مجازات هرکسی که به وسیله  ابزار رسانه‌های اجتماعی هرگونه اقدام خشونت‌آمیزی انجام دهد، به نافرمانی از قوانین متهم می‌شود و حبس به مدت ۵ سال محکومیت وی خواهد بود.

۱۰. جزئیات دقیق اسناد و مدارک دولتی را نادیده نگیرید

مراقب باشید عکس‌هایی از ساختمان یا اسناد دولتی خاصی نگذارید. صرفاً گرفتن چنین اطلاعاتی یا داده‌ها در دستگاه تلفن همراه یک جرم است، حتی اگر به هیچ کسی اطلاق نشود.

انتشار پست در فضای مجازی باید چه ویژگی داشته باشد؟

  • منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان