فعالیتهای جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک:
برگزاری ۵همایش ملی و بین المللی
یکی از راههای مؤثر برای اینکه بتوانیم اهمیت فضای مجازی پاک را به جامعه و مردم اطلاعرسانی کنیم، برگزاری همین گونه همایشها و هم فکریها است. در این نشستها، ارائه مقالات و همفکری هایی صورت می پذیرد، که می توان مطالب را جمع آوری، جمعبندی و ارائه نمود. از دیگر فواید این است که نتیجه کار نشست های همایش، جمع آوری و تدوین شود و در نهایت به عنوان پیشنهادهایی به مسئولین اجرائی کشور ارائه شود.
گزارش آخرین همایش
ایجاد ایده ی شمتا
شَمتا (سرواژه شبکه مجازی تراز انقلاب اسلامی) ایده ای بود که در پاسخ به سوال زیر شکل گرفت:
بر فرض ما قدرت پیاده سازی فنی آنچه مطلوب ما از یک شبکه مجازی است داشته باشیم، شبکه مجازی مطلوب ما چیست و ما از شبکه مجازی چه توقعی داریم؟
اهمیت این سوال زمانی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که با فراگیری شبکه های مجازی و به طور خاص شبکه های اجتماعی در سطح دنیا گاها دیده میشود یک تغییر کوچک در ظاهر، سیاست ها، امکانات و … این شبکه ها تاثیری شگرف در شکل دهی و جهت دهی رفتار و زندگی کاربران این شبکه ها ایجاد میکند.
از سوی دیگر جذابیت، نوآوری، خودگردانی و توجیه اقتصادی چنین پروژه هایی جزء غیرقابل انفکاک آنهاست.
چنین شرایطی اقتضا میکند برای باز نماندن از مرز پیشرفت جهانی بلکه پرچمداری توسعه و صیانت در جهان، حفظ استقلال، آزادی، قدرت ملی و از همه مهم تر نیل به هدف «زندگی پاک و باب طبع مردم»، در عصری که عصر ارتباطات است و بخش مهمی از ارتباطات مردم بر بستر شبکه های مجازی شکل میگیرد، نخبگان حوزوی و دانشگاهی در یک فرایند میان رشته ای، و با ورود به این چالش در مقام پاسخگویی به سوال فوق قرار گیرند. طبعا خروجی چنین پروژه ای باید ارائه مدلی بومی باشد که ضمن ارائه امکانات گسترده در مرز امکانات شبکه های پیشرو جهانی، دغدغه های فرهنگی تمدن ایرانی اسلامی را ارج نهاده است.
جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک این پروژه را در دو سطح تعریف و دنبال میکند:
۱- ارائه تعریف، ماهیت و ضرورت شمتا
۲- ارائه چند مدل منسجم و عملیاتی از مواردی که میتوانند مصداق یک شمتا (شبکه مجازی تراز انقلاب اسلامی) باشند.
برگزاری مسابقه پیام آورد
این رقابتها در سه رشته شمتا(شبکه مجازی تراز انقلاب)، کسب و کار و طراحان رابط کاربری با هدف ایجاد مدل عملیاتی برای تبدیل ارزشها به فناوری توسط علاقمندان به این حوزه برگزار شد.
روش برگزاری این رقابت به صورت فردی و گروهی بود که با محوریت موضوع شبکه مجازی تراز انقلاب اسلامی ارائه شد.
فعالیت های گروه خانواده
گروه خانواده یکی از فعالترین بخشهای جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک بوده که فعالیت های اصلی این گروه را میتوان در سه بخش، واکنش به اتفاقات و معضلات مربوط به کودکان و خانواده در فضای مجازی، اطلاع رسانی و آموزش در قالب پست ها و مطالب کانال ها در بسترهای پیامرسانی داخلی و برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی در جهت افزایش سوادمجازی و مهارتهای فردی با محوریت فضای مجازی تقسیمبندی کرد.
همکاری و مشاوره برای قوانین در مرکز ملی و مجلس
جمعیت فمپ با توجه به برخورداری از ظرفیت همراهی نخبگان و فعالان عرصه ی فضای مجازی در حد وسع خود همکاری و مشورتهای سازنده ای با مرکز ملی فضای مجازی، شورای عالی فضای مجازی و مجلس شورای اسلامی در جهت وضع قوانین مورد نیاز برای پاک تر شدن فضای مجازی داشته است.
واکنش، توصیه،همراهی و تشویق نسبت به رخدادها و فعالیت ها در سطح کشور
جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک به عنوان یک سازمان مردم نهاد از هر فعالیتی که به نفع مردم و در جهت بهبود زیست مجازی افراد بوده حمایت کرده و در حد وسع خود به هر اقدامی که نقض حقوق مردم در برخورداری از زیست پاک و مفید مجازی دانسته واکنش نشان داده است.
کانال ها و سایت و گروه ها
فمپ برای نیل به اهداف خود و همچنین ارتباط نزدیک تر با بدنهی مردم عزیز، اقدام به راهاندازی مسیرهای اطلاعرسانی و ارتباطی گوناگونی کرده است.
سایت فمپ با آدرس: famp.ir محل اصلی فعالیت رسانه ای و اطلاع رسانی این جمعیت است.
کانال های جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک با آدرس : fampir@ در شبکه های مجازی داخلی از جمله پیامرسان “بله” “سروش” و “ایتا” به فعالیت میپردازند.
همچنین کانال آپارات جمعیت جهت پخش زنده و بارگزاری جلسات مهافمپ و دیگر محتواهای تولیدی و یا بازپخشی جمعیت با آدرس “aparat.com/famp.ir” فعال شده است.
گروههای مجازی این جمعیت نیز در پیامرسانهای داخلی فعال هستند.
برگزاری هفتگی مهافمپ
مَهافمپ سرواژه «محفل هم افزایی فعالان فضای مجازی پاک» است که در قالب یک برنامه زنده اینترنتی و گفتگو محور به صورت هفتگی، شنبه ها از ساعت ۲۲ تا حدود ۲۳:۳۰ برگزار میگردد. در این برنامه هر هفته میزبان یکی از بازیگران و موثران عرصه فضای مجازی کشور خواهیم بود تا گفتگویی چالشی و صریح حول مسائل روز کشور در این حوزه را با دغدغه قوت و سلامت فضای مجازی شکل دهیم. حضور در این جلسات برای عموم مردم آزاد است و البته به دلیل دعوت و تبلیغ برنامه در جمع های تخصصی و مرتبط، عمده شرکت کنندگان در جلسه را کارشناسان حوزه فضای مجازی شکل میدهند. از مزایای ویژه این محفل هفتگی، امکان پرسش آزاد به صورت صوتی و کتبی از میهمان برنامه می باشد. قسمت های گذشته این برنامه در کانال فمپ در وبگاه آپارات با عنوان «مهافمپ» قابل دسترسی است. آنچه تا امروز تحقق یافته دعوت و گفتگو با تعدادی از نمایندگان مجلس، مسئولین مربوط در قوای اجرایی و مقننه کشور، جمعی از صاحبان پلتفرم ها و سرویس های داخلی نظیر مدیران پیامرسان ها، تلویزیون های اینترنتی و … است.
Sunday, 15 September , 2024