دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در مقابل ظهور و بروز پلتفرم‌های آموزشی و اقتصادی به شدت می‌ایستیم و اجازه نمی‌دهیم پول مجازی وارد کشور شود و بر روی پلتفرم‌ها بازی کند. سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین احمد واعظی رئیس دفتر […]

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در مقابل ظهور و بروز پلتفرم‌های آموزشی و اقتصادی به شدت می‌ایستیم و اجازه نمی‌دهیم پول مجازی وارد کشور شود و بر روی پلتفرم‌ها بازی کند.

سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و جمعی از مسئولان این دفتر، افزود: در روندی که می‌خواهیم برویم تا به پلتفرم برسیم، کاربران و مردم را مد نظر داریم و سعی می‌کنیم تا پلتفرم ملی شود که در این زمینه حوزه علمیه بسیار می‌تواند به ما کمک کند.

وی افزود: در حال حاضر پلتفرم‌هایی در دنیا وجود دارد که به مراتب از حکومت‌ها قوی‌تر هستند؛ این‌ها دولت‌ها را برای فروش کالایشان در کشور یا نحوه کارکرد کالایشان یا شکل‌دهی کاربرانشان به رسمیت نمی‌شناسند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: آمریکایی‌ها دنبال آن هستند که دولت‌ها پاسبان منافع بازیگران شوند که عمده بازی در پلتفرم‌ها صورت می‌گیرد و عمده منافع، گیر صاحبان پلتفرم‌ها می‌آید و مردم به عنوان بردگان و کاربران بر اساس نقشی که تقسیم می‌شود، در این پلتفرم‌ها نان بخور نمیری نصیبشان می‌شود.

فیروزآبادی افزود: در طراحی که صورت گرفته، اگر دولت‌ها بدون برنامه در مقابل پلتفرم‌ها قرار بگیرند، شکاف دولت ـ ملت را عمیق‌تر می‌کنند، یعنی به آن روند کمک خواهند کرد. در مقابل ظهور و بروز پلتفرم‌های آموزشی و اقتصادی به شدت می‌ایستیم و اجازه نمی‌دهیم پول مجازی وارد کشور شود و بر روی پلتفرم‌ها بازی کند.

وی با بیان اینکه در بستن تلگرام خیلی دقت داشتیم که شکاف دولت ـ ملت عمیق نشود، گفت: باید به سمت پیام رسان بومی برویم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به بحث حکمرانی افزود: آمریکایی‌ها در دنیا اینترنت را پایه‌گذاری، مدیریت و رهبری و انحصار را در آن خلق کردند و به شدت از آن پاسداری می‌کنند و مثل مقدساتشان است.

فیروزآبادی به سیاست‌های اعمالی آمریکا در فضای مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: معتقدیم که آمریکایی‌ها به عمد در این فضا بعضی از سیاست‌ها را اعمال کردند و برخی هم ذاتی این فضا است.

وی با بیان این که خصایص ذاتی این تکنولوژی و فضا، قابل انکار نیست، افزود: یکی از خصایص این فضا، شبکه محوری است و نمی‌توانیم فضای مجازی راه اندازی کنیم که در آن شبکه نباشد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: جهانی بودن، ذات دوم این فضا به شمار می‌آید که از جهانی شدن آن نمی‌توانیم جلوگیری کنیم یعنی فضای بی‌مرزی است که به عنوان مثال، یکی از مرز‌ها را زبان تعیین می‌کند که مثلا یک ایرانی نتواند با یک عرب زبان ارتباط برقرار کند که این مساله از لحاظ تکنولوژی در حال حل شدن است و فعلا مانع می‌باشد.

فیروزآبادی با بیان اینکه یکی از استراتژی‌های مسلم آمریکا در مدیریت، شکستن این مرزهاست، گفت: این که آمریکا فیلترشکن رایگان ارائه می‌دهد، تنها در خصوص ایران نیست، بلکه تمام جهان را شامل می‌شود؛ پروتکل‌‎هایی که آمریکا وضع می‌کند، دولت گریز است. در این رابطه حتی ۸۰ شرکت بزرگ آمریکا در جهان نفوذ صد درصدی داشته که پیمان نامه‌ای را دارند امضا می‌کنند.

وی در ادامه ضمن ابراز خرسندی از فعالیت‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در فضای مجازی تصریح کرد: درخواست سند تحول برای بخش‌های مهم نظام را داشته‌ایم و امروز از این جهت که کار ما در خصوص دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خیلی ساده است، خوشحال شدم.

  • منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان